Vedeli ste, že slané obklady dokážu divy?

 

Tento recept o soľných obkladoch je hodne starý. Bohužiaľ je  takmer zabudnutý a je diskreditovaný farmaceutickými spoločnosťami v honbe za ziskom.

Podobne ako himalájska soľ fungujú aj iné druhy nerafinovanej soli.

Tento postup na liečbu obkladmi zo soľného roztoku sa zachoval vďaka zdravotnej sestre, ktorá počas prvej svetovej vojny pracovala ako staršia sestra v operačnom oddelení poľných nemocníc s doktorom Šceglovom, ktorý úspešne používal pri liečbe zranení hypertonický roztok chloridu sodného.

Táto sestra píše :

Na povrch obrovskej kontaminovanej rany sme uložili silne nasiaknutú gázu 10% -tným soľným roztokom, obklad sa denne vymieňal. Po 3-4 dňoch sa rana sa vyčistila, bola ružová. Zápal, ak tam bol rýchle ustupoval. Po ďalších 3-4 dňoch, boli takto ošetrení ranení poslaní do tyla. Na rozdiel od iných poľných nemocníc sme nemali takmer žiadne úmrtia spôsobené zápalmi, či nekrózou z rán.

Asi 10 rokov po vojne, som použila metódu doktora Ščeglova na liečbu svojich vlastných zubov - zubný kaz a komplikovaný granulóm. Zlepšenie prišlo po dvoch týždňoch. Po tom som začala študovať vplyv soľného roztoku na ochorenia ako je zápal žlčníka, nefritída, chronický zápal slepého čreva, reumatické choroby srdca, zápal pľúc, reumatoidná artritída, osteomyelitída, abscesy, úrazy a tak ďalej. Výsledky boli rýchle a dobré.

Neskôr som pracovala na klinike a hovoriť s lekármi o mojich skúsenostiach bolo veľmi ťažké, aj keď obklady so soľným roztkokom boli účinnejšie než klasická liečba. Podarilo sa mi týmito obkladmi vyliečiť hematómy, burzitídy, chronický zápal slepého čreva. Skutočnosť, že soľný roztok má absorpčné a antimikrobiálne vlastnosti bola už vtedy všeobecne známa.

Raz počas cesty som bola ubytovaná v byte u známych.  Ich deti boli choré na  pertussis (čierny kašel). Nepretržite a bolestivo kašľali. Použila som u nich soľné obklady na hrudník a o pol hodiny kašeľ ustal . Obklady ostali priložené až do rána. Po štyroch nociach soľných obkladov ochorenie bez stopy zmizlo.

Zamestanala som sa na klinike, na ktorej boli lekári prístupní takýmto metódam. Chirurg navrhol pokusne vyskúšať soľný roztok v liečbe povrchových nádorov. Prvá takáto pacientka bola žena s nádorom z materského znamienka na tvári. Zmeny na znamienku sa prejavovali vyše pol roka. Počas tejto doby sa zmenila farba znamienka z hnedej na fialovú, narástlo a plnilo sa šedohnedou kvapalinou. Začal som robiť jej obklady zo soľného roztoku. Po prvom obklade nádoru zbbledol a zmenšil sa. Po druhom obklade ešte viac zbledol a ako keby sa splošťoval. po štvrtom obklade znamienko získalo svoj pôvodný vzhľad. Po piatom ošetrení pacientka skončila liečbu bez chirurgického zákroku.

Potom tam bola mladá žena s adenómom prsníka. Pripravovala sa na operáciu. Poradila som jej pred operáciou vykonať soľné obklady na prsiach po dobu niekoľkých týždňov. Predstavte si, že nebola potrebná operácia.

O šesť mesiacov neskôr, sa jej tvorila adenóm v druhom prsníku. A opäť použila soľné obklady – liečba sa podarila bez chirurgického zákroku. Stretla som ju deväť rokov po ukončení liečby. Cítila sa dobre a jej prsia boli zdravé.

Mohla by som pokračovať ďalej a ďalej príbehy zázračných vyliečení s využitím obväzov so soľným roztokom. O tom by mohol hovoriť učiteľ jednej z Kurských škôl, ktorý sa po deviatich soľných obkladoch zbaviť benígnej hyperplázie prostaty.

Žena trpiaca leukémiou, potom, čo v mala v noci na sebe soľnej obklady - blúzu a nohavice namočené v soľnom roztoku sa po troch týždňoch vyliečila.

Prax používania soľných obkladov.

1. nerafinovaná soľ – 10% soli vo vodnom roztoku  je aktívny sorbent. Vytiahne z pacientovho tela všetky nečistoty. Avšak terapeutický efekt je iba v prípade, ak je obklad priedušný a nasiakavý, najlepšie z kvalitnej gázy, alebo bavlneného plátna.

2. Soľný obklad pôsobí lokálne - len na chorý orgán alebo časť tela. Vzhľadom k tomu, sa kvapalina vstrebáva z podkožnej vrstvy, stúpa tkanivová tekutiny z hlbších vrstiev a ťahá všetky patogény von : choroboplodné zárodky, vírusy a organické látky.

Takto, u pacienta dôjde k obnoveniu telesných tekutín, čisteniu od patogénnych faktorov a k odstráneniu patologického procesu.

3. obklad zo soľného roztoku pôsobí postupne. Terapeutického účinku sa dosiahne po dobu 7-10 dní a niekedy aj dlhšie.

4. Použitie soľného roztoku vyžaduje určitú opatrnosť. Napríklad by som nedoporučovala použiť obväz s roztokom s koncentráciou viac ako 10 percent. V niektorých prípadoch je dokonca lepší 8 percentný roztok.

Niekto si možno položí otázku: keď je soľný roztok pri liečbe tak efektívny, prečo sa napoužíva tento spôsob liečby? Je to veľmi jednoduché - lekári sú v područí výrobcov liekov. Farmaceutické firmy ponúkajú nové a nové a drahšie lieky. Bohužiaľ, medicína - je to tiež záležitosť peňazí. Problém obkladov zo soľného roztoku je, že je to príliš jednoduché a lacné. Medzitým som sa mnohokrát v živote presviedčila, že takéto obklady sú skvelý nástroj v boji proti mnohým chorobám.

Napríklad pri prechladnutí a bolesti hlavy priložiť obklad na čele a na zátylok na noc. Po hodine a pol sa nádcha spustí ráno zmizne aj bolesť hlavy. Ak sa vám podarilo dostať zápal  hrdla a priedušiek, potom použite obklad na hlave a krku  - 2 vrstvy mäkkého tenkého plátna namočeného v soľnom roztoku a na to suché uteráky) zvyčajne celú noc. Vyliečenie sa dosiahne po 4-5 ošetreniach.

 

Pred niekoľkými rokmi som bola oslovená príbuznou. Jej dcéra trpela akútnymi atakmi zápalu žlčníka. Počas týždňa som jej robila soľné obklady chorej pečene na noc.

Obklad sa aplikuje na pečeň v rozsahu: od spodnej časti pravej strany pŕs do výšky pupka a vzadu až k chrbtici. Na obklad sa priloží suchý uterák a obviaže sa pružným obväzom. Po 10 hodinách sa obklad odstráni a rovnaká oblasť sa nahrieva pomocou termofóru asi hodinu a pol. To sa vykonáva, aby zabezpečilo, že v dôsledku tepla sa žlčovody roztiahnu a nezdravá žlč sa vylúči. Nahrievanie v tomto prípade je nutné. Pokiaľ ide o to dievča, potod ošetrenia uplynulo mnoho rokov a jej pečeň aj žlčník sú stále v poriadku.

Chcete - verte tomu alebo - nie, ale 4-vrstvový obklad soľného roztoku a bavlnených uterákov, položený na oboch prsníkov na 8-9 hodín v noci, pomohol žene zbaviť sa za dva týždne rakoviny prsníka. Môja kamarátka s pomocou soľných tampónov vložených priamo na krčok maternice po dobu 15 hodín denne sa vyliečila z rakoviny krčka maternice. Po 2 týždňoch liečby boli nádory omnoho menšie, ich rast sa zastavil. Také to zostalo až do súčasnej doby.

Soľný roztok môže byť použitý ako obklad, ale nesmie byť príliš pritlačený. Koncentrácia soli v roztoku nesmie prekročiť 10%, ale nesmie klesnúť pod 8%.

Obklad z roztoku s vyššou koncentráciou môže viesť k deštrukcii kapilár v tkanive v prekrytej oblasti.

Veľmi dôležitá je voľba materiálu pre obklad. Najlepšia je čistá bavlna, alebo gáza najlepšie v štyroch vrstvách. Pokožka musí byť čistá, bez mastí, dezinfekčných prostriedkov a iných liečiv.

Použitý soľný roztok musí byť čo najviac teplý, obklad treba mierne vyžmýkať a prekryť vrstvou suchej látky. Zabezpečiť ho pred posunutím je možné obväzom, alebo náplasťou.

Pri rôznych pľúcnych problémoch (eliminuje krvácanie z pľúc) je lepšie obklad použiť na zadnej strane, ale je nutné poznať presne miesto lokalizácie. Obklad na hrudníku musí byť dostatočne hrubý, ale nesmie brániť dýchaniu.

Brucho  - obklad pritaneme tesnejšie, pretože sa v noci uvoľňuje, neprilieha a neplní svoj účel. V dopoludňajších hodinách, po odstránení obväzu, je potrebné pokožku dôkladne umyť teplou vodou.

Ak chcete aby obklad lepšie priliehal k zadnej strane hrudníka, dajte an obklad medzi lopatkami na chrbticu zrolovanú látku a obviažte.

To je všetko, o čo by som sa chcela podeliť. Ak máte problémy a nemožno ich riešiť v nemocniciach, skúste soľných oobklady. Táto metóda nie je žiadna novinka, iba bola zabudnutá.

Ako pripraviť 10%-tný roztok soli.

1. Vezmite 900 g prevarenej, alebo destilovanej teplej vody.

2. Dajte do 900 g vody 100 g nerafinovanej soli. Premiešajte. Výsledkom bude 10%-tný soľný roztok.

3. Vezmite 8 vrstiev bavlnenej gázy a ponorte ju do roztoku. Zľahka vyžmýkajte, aby roztok z gázy netiekol.

4. Dajte obklad na boľavé miesto. Prikryjte čistou suchou gázou, alebo uterákom a zabezpečte proti posunutiu obväzom, alebo náplasťou. Urobte to na noc a ráno odstráňte. Opakujte podľa potreby.

Tento prekvapivo jednoduchý recept lieči veľa chorôb, odstraňuje toxíny z tela, likviduje všetky infekcie.
Pomáha pri : vnútorné krvácanie, silné vnútorné a vonkajšie zranenia, vnútorné nádory, gangréna, podvrtnutie, zápal, kĺbové puzdrá a ďalšie zápalové procesy v tele.

Používaním tohoto obkladu sa moji priatelia príbuzní sami vyliečili
- z vnútorného krvácania
- ťažké ​​zranenie pľúc
- zápal kĺbového puzdra v kolene
- otrava krvi
- z fatálneho krvácania z nohy s hlbokou ranou nožom.
-  katarálny zápal krčných svalov ...